فیلتر دیسکی

فیلتر دیسکی ( مینی )

 

مجموعه تخصصی آسمان آبی ، عرضه کننده انواع فیلتر دیسکی در سایز و مدل های مختلف می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .

 

یکی از مشکلات بزرگی که برای آبیاری در زمین های کوچک و بزرگ وجود دارد ، گرفتگی سَرِ نازل های آبیاری می باشد .

 برای مثال یک زمین برای این که محصول دهی مناسبی داشته باشد نیاز به آبیاری با سیستم قطره ای دارد . هر قدر این زمین بزرگ تر و محصولات کاشته شده در آن بیشتر باشد ، تعداد قطره چکان هایی که در این زمین به کار می رود بیشتر است .

حال اگر آب مورد نیازی که می خواهد به گیاهان کاشته شده در این زمین برسد ، حاوی ذراتِ معلقِ بزرگ باشد ( یعنی آب دارای شن و ماسه باشد ) به مرور این ذرات باعث گرفتگی این قطره چکان ها می شود و کل سیستم آبیاری این زمین را مختل می سازد .

برای جلوگیری از این مشکل که دیگر ذرات شن و ماسه ، کارکرد قطره چکان ها را دچار اختلال نکند ، فیلتر های توری و دیسکی ساخته شده اند .

گرفتگی سَرِ نازل به دلیل داشتن ذرات معلق ( شن و ماسه ) فقط مختص قطره چکان نیست بلکه شامل تمامی نازل های مورد استفاده در آبیاری ( قطره چکان ، انواع آبپاش ، نوار تیپ ، میکرو پاشنده ، میکروجت و . . . ) می باشد .

همان طور که گفته شد دو مدل فیلتر برای بر طرف کردن مشکل گرفتگی نازل ها هنگام آبیاری در بازار مورد استفاده می باشد ، فیلتر توری و فیلتر دیسکی .

 فیلتر های توری قبلا بسیار مورد استفاده بودند اما به دلایل مختلف از جمله سخت بودن تمیز کردنشان و جنس توری که به مرور دچار زنگ زدگی می شود ، به مرور کاربرد کمتری پیدا کرده اند .

علاوه بر معایب فیلتر های توری ، مزایای فیلتر های دیسکی هم در کم کاربرد شدن فیلتر های توری بسیار موثر بوده است .

 

نحوه عملکرد فیلتر دیسکی به چه شکل می باشد ؟

 

فیلتر دیسکی مانند فیلتر های دیگر دارای یک ورودی و خروجی و یک هوزینگ می باشد . آب از قسمت ورودی فیلتر دیسکی وارد می شود ، از دیسک های موجود در قسمت هوزینگ رد شده و ذرات آن ( شن و ماسه مورد نظر ) در دیسک ها گیر کرده و نهایتا آب از قسمت خروجی خارج می شود .

در نتیجه آب خروجی از فیلتر دیسکی ، فاقد شن و ماسه ای می باشد که نازل های آبیاری را بگیرد .

 

ابعاد ذراتی که فیلتر های دیسکی می گیرند ، چه سایزی می باشد ؟

 

این موضوع به سایز مِش در فیلتر دیسکی بستگی دارد .

معمولا ذراتی که فیلتر های دیسکی موجود در بازار می گیرند ، ذرات تا ۱۳۰ میکرون می باشد . یعنی ذره ای بزرگ تر از ۱۳۰ میکرون از این دیسک ها رد نمی شود . اما دیسک با ابعاد بزرگ تر و کوچک تر از ۱۳۰ میکرون هم وجود دارد که در بازار زیاد مورد استفاده نیست .

 

فیلتر های دیسکی دارای چه سایز های ورودی و خروجی می باشند ؟

 

فیلتر های دیسکی معمولا با سایز های مختلف در بازار وجود دارند . این سایز ها معمولا ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ ، ۱ اینچ ، ۲ اینچ ، ۳ اینچ ، ۴ اینچ ، ۵ اینچ و ۶ اینچ می باشد .

 

معمولا کاربرد سایز های مختلف فیلتر دیسکی در چه مکان هایی می باشد ؟

 

معمولا سایز فیلتر دیسکی ارتباط مستقیمی به تعداد نازل ، وضعیت آب مصرفی و ابعاد زمین یا محل مورد مصرف دارد .

از سایز های کوچک ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ و ۱ اینچ معمولا برای تصفیه آب مورد نیاز گل های داخل منزل یا باغچه های کوچک و از سایز ۲ اینچ به بالا برای باغ با ابعاد بزرگ تر و یا  تعداد محصول بیشتر استفاده می شود .

باید در نظر داشت هر چه ابعاد فیلتر دیسکی و هم چنین سایز ورودی و خروجی آن بزرگ تر باشد ، دبی خروجی آن بیشتر است پس در نتیجه زمین بزرگ تر و تعداد نازل آبیاری بیشتری را می تواند پوشش دهد ، از طرفی نیاز به شستشوی دیسک ها با فاصله زمانی بیشتر مورد احتیاج می شود .

 

مینی فیلتر دیسکی

 

یکی از پر استفاده ترین فیلتر های دیسکی در بازار ، مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ می باشد . این فیلتر به راحتی با استفاده از تبدیل به سایز های کوچک ترِ ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ و ۱ اینچ تبدیل می شود .

هم چنین اگر کمی نیاز به تصفیه آب بیشتری داشته باشیم ، می توانیم دو عدد فیلتر را به موازات هم استفاده کنیم تا هم از لحاظ هزینه صرفه جویی کرده باشیم ( معمولا این نوع استفاده به صرفه تر از استفاده یک فیلتر با سایز بزرگ تر می باشد ، اما باید در نظر گرفت که جوابگوی نیاز پروژه هم باشد ) هم از لحاظ کارایی مشکل ( گرفتن ذرات معلق شن و ماسه ) را بر طرف کند .

 

دبی خروجی مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ چه قدر می باشد ؟

 

باید در نظر داشت که عنوان دبی برای یک فیلتر در شرایط معمول می باشد ، زیرا اگر فیلتر بیش از اندازه ذرات معلق را به خود جذب کند ، دبی بسیار افت می کند . اما در شرایط معمول دبی خروجی مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ در حدود ۵ لیتر بر ثانیه تا ۶ لیتر بر ثانیه می باشد .

 

تمیز کردن فیلتر دیسکی

 

باید این نکته را همواره مد نظر داشت که تمیز کردن و شستشوی فیلتر های دیسکی در بازه های زمانی مشخص صورت گیرد .

تجربه نشان داده است ، در صورت عدم شستشوی به موقع فیلتر های دیسکی مشکلات زیادی برای سیستم آبیاری به وجود آمده است .

عدم شستشوی به موقع می تواند باعث افت دبی فیلتر های دیسکی شود که نتیجه آن ، عدم رسیدن آب کافی به گیاهان کاشته شده می باشد .

اگر فیلتر دیسکی به موقع شستشو و تمیز نشود ، امکان تحت فشار قرار گرفتن دیسک ها به وسیله ذرات شن و ماسه می باشد که امکان دارد نتیجه این کار ، رد شدن بخشی از این ذرات از دیسک ها می باشد .

این امر امکان گرفتگی نازل های آبیاری را می تواند به دنبال داشته باشد .

یکی از بهترین روش ها برای فهمیدن زمان شستشوی فیلتر دیسکی ، قرار دادن فشار سنج قبل و بعدِ از فیلتر دیسکی می باشد . هر زمان افت در فشار سنج به عدد تعیین شده رسید ، زمان شستشوی فیلتر دیسکی فرا رسیده است .

 

مجموعه تخصصی آسمان آبی ، عرضه کننده انواع فیلتر دیسکی در سایز و مدل های مختلف می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .