فیلتر دیسکی ( مینی )

 

مجموعه تخصصی آسمان آبی ، عرضه کننده انواع فیلتر دیسکی در سایز و مدل های مختلف می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .

 

یکی از مشکلات بزرگی که برای آبیاری در زمین های کوچک و بزرگ وجود دارد ، گرفتگی سَرِ نازل های آبیاری می باشد .

 برای مثال یک زمین برای این که محصول دهی مناسبی داشته باشد نیاز به آبیاری با سیستم قطره ای دارد . هر قدر این زمین بزرگ تر و محصولات کاشته شده در آن بیشتر باشد ، تعداد قطره چکان هایی که در این زمین به کار می رود بیشتر است .

حال اگر آب مورد نیازی که می خواهد به گیاهان کاشته شده در این زمین برسد ، حاوی ذراتِ معلقِ بزرگ باشد ( یعنی آب دارای شن و ماسه باشد ) به مرور این ذرات باعث گرفتگی این قطره چکان ها می شود و کل سیستم آبیاری این زمین را مختل می سازد .

برای جلوگیری از این مشکل که دیگر ذرات شن و ماسه ، کارکرد قطره چکان ها را دچار اختلال نکند ، فیلتر های توری و دیسکی ساخته شده اند .

گرفتگی سَرِ نازل به دلیل داشتن ذرات معلق ( شن و ماسه ) فقط مختص قطره چکان نیست بلکه شامل تمامی نازل های مورد استفاده در آبیاری ( قطره چکان ، انواع آبپاش ، نوار تیپ ، میکرو پاشنده ، میکروجت و . . . ) می باشد .

همان طور که گفته شد دو مدل فیلتر برای بر طرف کردن مشکل گرفتگی نازل ها هنگام آبیاری در بازار مورد استفاده می باشد ، فیلتر توری و فیلتر دیسکی .

 فیلتر های توری قبلا بسیار مورد استفاده بودند اما به دلایل مختلف از جمله سخت بودن تمیز کردنشان و جنس توری که به مرور دچار زنگ زدگی می شود ، به مرور کاربرد کمتری پیدا کرده اند .

علاوه بر معایب فیلتر های توری ، مزایای فیلتر های دیسکی هم در کم کاربرد شدن فیلتر های توری بسیار موثر بوده است .

 

نحوه عملکرد فیلتر دیسکی به چه شکل می باشد ؟

 

فیلتر دیسکی مانند فیلتر های دیگر دارای یک ورودی و خروجی و یک هوزینگ می باشد . آب از قسمت ورودی فیلتر دیسکی وارد می شود ، از دیسک های موجود در قسمت هوزینگ رد شده و ذرات آن ( شن و ماسه مورد نظر ) در دیسک ها گیر کرده و نهایتا آب از قسمت خروجی خارج می شود .

در نتیجه آب خروجی از فیلتر دیسکی ، فاقد شن و ماسه ای می باشد که نازل های آبیاری را بگیرد .

 

ابعاد ذراتی که فیلتر های دیسکی می گیرند ، چه سایزی می باشد ؟

 

این موضوع به سایز مِش در فیلتر دیسکی بستگی دارد .

معمولا ذراتی که فیلتر های دیسکی موجود در بازار می گیرند ، ذرات تا ۱۳۰ میکرون می باشد . یعنی ذره ای بزرگ تر از ۱۳۰ میکرون از این دیسک ها رد نمی شود . اما دیسک با ابعاد بزرگ تر و کوچک تر از ۱۳۰ میکرون هم وجود دارد که در بازار زیاد مورد استفاده نیست .

 

فیلتر های دیسکی دارای چه سایز های ورودی و خروجی می باشند ؟

 

فیلتر های دیسکی معمولا با سایز های مختلف در بازار وجود دارند . این سایز ها معمولا ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ ، ۱ اینچ ، ۲ اینچ ، ۳ اینچ ، ۴ اینچ ، ۵ اینچ و ۶ اینچ می باشد .

 

معمولا کاربرد سایز های مختلف فیلتر دیسکی در چه مکان هایی می باشد ؟

 

معمولا سایز فیلتر دیسکی ارتباط مستقیمی به تعداد نازل ، وضعیت آب مصرفی و ابعاد زمین یا محل مورد مصرف دارد .

از سایز های کوچک ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ و ۱ اینچ معمولا برای تصفیه آب مورد نیاز گل های داخل منزل یا باغچه های کوچک و از سایز ۲ اینچ به بالا برای باغ با ابعاد بزرگ تر و یا  تعداد محصول بیشتر استفاده می شود .

باید در نظر داشت هر چه ابعاد فیلتر دیسکی و هم چنین سایز ورودی و خروجی آن بزرگ تر باشد ، دبی خروجی آن بیشتر است پس در نتیجه زمین بزرگ تر و تعداد نازل آبیاری بیشتری را می تواند پوشش دهد ، از طرفی نیاز به شستشوی دیسک ها با فاصله زمانی بیشتر مورد احتیاج می شود .

 

مینی فیلتر دیسکی

 

یکی از پر استفاده ترین فیلتر های دیسکی در بازار ، مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ می باشد . این فیلتر به راحتی با استفاده از تبدیل به سایز های کوچک ترِ ۱/۲ اینچ ، ۳/۴ اینچ و ۱ اینچ تبدیل می شود .

هم چنین اگر کمی نیاز به تصفیه آب بیشتری داشته باشیم ، می توانیم دو عدد فیلتر را به موازات هم استفاده کنیم تا هم از لحاظ هزینه صرفه جویی کرده باشیم ( معمولا این نوع استفاده به صرفه تر از استفاده یک فیلتر با سایز بزرگ تر می باشد ، اما باید در نظر گرفت که جوابگوی نیاز پروژه هم باشد ) هم از لحاظ کارایی مشکل ( گرفتن ذرات معلق شن و ماسه ) را بر طرف کند .

 

دبی خروجی مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ چه قدر می باشد ؟

 

باید در نظر داشت که عنوان دبی برای یک فیلتر در شرایط معمول می باشد ، زیرا اگر فیلتر بیش از اندازه ذرات معلق را به خود جذب کند ، دبی بسیار افت می کند . اما در شرایط معمول دبی خروجی مینی فیلتر دیسکی ۲ اینچ در حدود ۵ لیتر بر ثانیه تا ۶ لیتر بر ثانیه می باشد .

 

تمیز کردن فیلتر دیسکی

 

باید این نکته را همواره مد نظر داشت که تمیز کردن و شستشوی فیلتر های دیسکی در بازه های زمانی مشخص صورت گیرد .

تجربه نشان داده است ، در صورت عدم شستشوی به موقع فیلتر های دیسکی مشکلات زیادی برای سیستم آبیاری به وجود آمده است .

عدم شستشوی به موقع می تواند باعث افت دبی فیلتر های دیسکی شود که نتیجه آن ، عدم رسیدن آب کافی به گیاهان کاشته شده می باشد .

اگر فیلتر دیسکی به موقع شستشو و تمیز نشود ، امکان تحت فشار قرار گرفتن دیسک ها به وسیله ذرات شن و ماسه می باشد که امکان دارد نتیجه این کار ، رد شدن بخشی از این ذرات از دیسک ها می باشد .

این امر امکان گرفتگی نازل های آبیاری را می تواند به دنبال داشته باشد .

یکی از بهترین روش ها برای فهمیدن زمان شستشوی فیلتر دیسکی ، قرار دادن فشار سنج قبل و بعدِ از فیلتر دیسکی می باشد . هر زمان افت در فشار سنج به عدد تعیین شده رسید ، زمان شستشوی فیلتر دیسکی فرا رسیده است .

 

مجموعه تخصصی آسمان آبی ، عرضه کننده انواع فیلتر دیسکی در سایز و مدل های مختلف می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .

لوله کشی

مجموعه تخصصی آسمان آبی طراح و مجری اصولی انواع تاسیسات ( لوله کشی آب شرب ، پکیج ، فاضلاب و استخر ) می باشد .

در این مطلب به مواردی اشاره می کنیم که با رعایت آن ها می توانیم یک لوله کشی صحیح برای منزل مسکونی داشته باشیم .

هدف ما از نوشتن این مطلب بالا بردن سطح آگاهی کسانی است که به هر نحوی با لوله کشی در ساختمان مرتبط هستند . این اشخاص می توانند کارفرما ها ، مجریان ، پیمانکاران و . . . باشند .

ابتدا برای آشنایی کلی با لوله کشی در ساختمان ها باید در نظر داشته باشیم که آب یک ساختمان معمولا به دو طریق آب شرب شهری و یا آب چاه تامین می شود .

ما در این مطلب به نحوه انتقال صحیح آب شرب شهری به هر واحدِ مسکونی می پردازیم .

برای انتقال آب چاه معمولا باید چند مرحله پیش تصفیه انجام شود که این مراحل ، موضوع بحث ما در این مطلب نمی باشد .

برای کسب اطلاع بیشتر در مورد تصفیه آب چاه با مجموعه ما تماس حاصل فرمایید .

در صورت داشتن آب شرب شهری ، هر ساختمان دارای یک لوله مخصوص به خود می باشد . در ورودی هر ساختمان یک کنتور روی این لوله نصب می گردد .

 باید توجه داشت که اتصال مستقیم این لوله به پمپ از لحاظ قانونی ممنوع می باشد . ( زیرا پمپ ، باعث مکش بیشتر آب شهر به داخل ساختمان می شود و در نتیجه باعث افت فشار آب در لوله های آب همسایه ها می گردد ) .

منبع

لوله اختصاص داده شده به هر ساختمان ، به داخل منبع تعبیه شده می ریزد . حجم این منبع در هر آپارتمانی متفاوت است . بدیهی است هر چه تعداد واحد ها و خانوار و تعداد روشویی ها ، سرویس های بهداشتی و حمام ها بیشتر باشد ، نیاز به منبع با حجم بیشتر می باشد .

انتخاب منبع مناسب بسیار حائز اهمیت می باشد . زیرا در زمانی که مصرف آب در ساختمان صورت می پذیرد ، اگر حجم منبع مناسب باشد ، ساکنین با کمبود یا قطعی آب مواجه نمی شوند .

 اما اگر این منبع با حجم کوچک انتخاب شده باشد ، امکان زود تمام شدن آب هست و طبیعتا در این صورت باید ساکنین منتظر بمانند منبع آپارتمانشان دارای آب شود و بعد از آن بتوانند از آب منبع مجددا استفاده نمایند .

مجموعه تخصصی آسمان آبی ؛ مجری کلیه تاسیسات ساختمانی ( لوله کشی آب شرب ، پکیج ، فاضلاب و استخر ) در استان گیلان می باشد .

پمپ

انتخاب پمپ مناسب برای ساختمان یکی از موارد بسیار مهم می باشد . به طور کلی برای مصارف خانگی دو نوع پمپ مورد استفاده قرار می گیرد ، پمپ جت و پمپ بشقابی . در ادامه به معرفی کلی هر کدام از این پمپ ها می پردازیم .

پمپ جت :

از لحاظ هد ، عدد بزرگ تری دارد . یعنی میزان ارتفاعی که می تواند آب را انتقال دهد، ارتفاع بیشتری نسبت به پمپ بشقابی می باشد . پس این پمپ برای مکان های مرتفع مورد استفاده قرار می گیرد .

بر روی پلاک هر پمپ میزان ارتفاع که معمولا با حرف H یا Hmax نشان داده می شود نوشته شده است و با مراجعه به این مشخصه می توان پمپ جت مناسب را انتخاب کرد .  این پمپ از لحاظ ظاهری فرم کشیده تری به نسبت پمپ بشقابی دارد .

پمپ بشقابی :

بر خلاف پمپ جت که مزیتش در هد یا به طور خلاصه در ارتفاع می باشد ، مزیت پمپ بشقابی در دبی است . یعنی میزان حجمی که پمپ بشقابی در یک زمان معین انتقال می دهد ، حجم بیشتری نسبت به پمپ جت می باشد .

از این رو کاربرد پمپ بشقابی معمولا در مکان هایی است که اختلاف ارتفاع کمی بین پمپ تا مقصد خروجی آب است اما به حجم آب بیشتری نیاز داریم . به دلیل انتقال دبی بیشتر آب ، این نوع پمپ ( پمپ بشقابی ) بسیار مناسب برای ویلا های مسطح یا دوبلکس می باشد .

انتخاب این نوع پمپ هم با توجه به نیاز پروژه ، از روی پلاکِ پمپ میسر می باشد .

لوله کشی ساختمان

پس از انتخاب منبع با حجم مناسب و نصب و راه اندازی پمپ (  بر اساس نیاز محل مورد استفاده که نیاز به هد بیشتر داریم یا دبی بیشتر ) نوبت به لوله کشی ساختمان می رسد .

باید این نکته را در نظر داشت که برای هر ساختمان ، نقشه لوله کشی باید از قبل طراحی و در اختیار تیم اجرایی قرار گیرد .

برای لوله کشی باید به این نکات توجه ویژه داشت :

انتخاب سایز لوله :

باید سایز لوله متناسب با خروجی پمپ و نیاز ساختمان انتخاب شود . اگر این سایز ، کوچک تر از خروجی پمپ انتخاب شود ، در عمل از حداکثر دبی پمپ نمی توان استفاده کرد . اگر سایز لوله بزرگ تر  از خروجی پمپ انتخاب شود ، هزینه اضافی است که بی دلیل به پروژه تحمیل گردیده است .

بعد از انتخاب سایز مناسب لوله ، این لوله تا بالا ترین طبقه ساختمان ادامه پیدا می کند و در انتها درپوش

آن نصب می گردد . حال زمان آن است که برای هر واحد انشعابی گرفته شود .

لوله ای برابر یا کوچک تر از لوله اصلی به عنوان انشعاب هر واحد گرفته می شود و از مکان تعبیه شده ( داکت مشخص شده بر روی نقشه ) عبور داده می شود .

از لوله ای که برای هر واحد در نظر گرفته شده است انشعاب های نهایی ( برای سرویس بهداشتی ، روشویی ، سینک ظرف شویی و حمام ) گرفته می شود . معمولا سعی می شود سایز لوله انشعاب نهایی از سایز ۲۰ باشد .

جای گذاری لوله های انتظار :

پس از گرفتن انشعاب از لوله های اصلی و جای گذاری لوله های سرویس بهداشتی ، روشویی ، سینک ظرف شویی و حمام ، نوبت به تراز کردن ، شاقولی و درپوش گذاری این خروجی ها می رسد .

 بهتر است در این مرحله با تیمی که عملیات سنگ کاری یا کاشی کاری را انجام می دهند هماهنگی لازم به عمل آید تا بعدا نیاز به تخریب و جای گذاری مجدد نباشد .

تست لوله ها :

در این مرحله قبل از اجرای نازک کاری تست فشار لوله ها انجام می شود تا مطمئن شویم لوله هایی که می خواهیم زیر کف سازی دفن کنیم فاقد هرگونه نشتی باشد و یا اگر نشتی دارد آن را به راحتی بر طرف کنیم‌ .

دیده شده است که در این مرحله تست انجام نشده است و بعد از اجرای کف سازی ، نشتی خود را نشان داده است . بدیهی است برای ترمیم و بر طرف کردن

 

نشتی باید حداقل قسمتی از کف سازی درآورده شود .

نازک کاری :

پس از این مرحله سنگ کار یا کاشی کار عملیات خود را به اتمام می رساند . در واقع کلیه مراحل نازک کاری پایان می یابد .

شیر آلات  :

بعد از پایان نازک کاری نوبت به در آوردن درپوش ها و نصب شیر آلاتِ هر یک از مکان های سرویس بهداشتی ، روشویی ، سینک ظرف شویی و حمام می باشد .

اگر تمامی مراحل به درستی صورت بگیرد ، در نهایت مصرف کننده به راحتی از شیرآلات استفاده می کند و شاهد افت فشار آب یا مشکلات دیگر نمی باشد .

مجموعه تخصصی آسمان آبی ؛ مجری کلیه تاسیسات ساختمانی ( لوله کشی آب شرب ، پکیج ، فاضلاب و استخر ) در استان گیلان می باشد .