پکیج

استفاده از پکیج به علت مزایایی که نسبت به موتور خانه دارد ، در سال های گذشته رشد چشم گیری پیدا کرده است .

برخی از مزایایی که پکیج نسبت به موتور خانه دارد عبارت است از :

– مجزا بودن هر واحد ( هر واحد دارای دستگاه مستقل به خود می باشد ) .
– نصب ، راه اندازی و نگه داری از پکیج به مراتب آسان تر از موتورخانه می باشد .
– ایمنی بالاتر پکیج
– اشغال فضای کم تر
– تنظیم دمای هر واحد به طور جداگانه انجام می شود
– پرتی کم تر انرژی
– کارکرد در فشار کاری ( bar ) کمتر نسبت به موتورخانه صورت می گیرد .
– صدای کم تر
– هزینه تمام شده کم تر
موارد ذکر شده برخی از مزایای پکیج می باشد . اما باید همواره در نظر داشت به علت مزایای موتورخانه برای مکان های صنعتی ، تجاری یا بیمارستان ها ، هم چنان از تاسیسات موتورخانه ای برای این مکان ها استفاده می شود . در واقع پکیج بیشتر برای واحد های مسکونی یا واحد های اداری کاربرد دارد .

انتخاب پکیج مناسب

شاید افراد زیادی باشند که هر روزه با پکیج و خدمات مرتبط با آن سر و کار دارند و به صورت تجربی مدلی را پیشنهاد می دهند اما اگر کمی متراژ ، نسبت به کار های گذشته جا به جا شود اگر سوالی برای انتخاب پکیج از آن ها بشود ، احتمالا برای انتخاب نوع پکیج دچار مشکل می شوند .

در کاتالوگ هر کدام از مدل های پکیج مشخصات و اعدادی نوشته شده است . برای انتخاب نوع پکیجِ مناسب باید به یکی از این اعداد توجه ویژه نمود و آن عددِ ظرفیت حرارتی خروجی می باشد .

– سوال مهم این جاست که ظرفیت حرارتی خروجی را چه طور باید به دست آورد ؟

ظرفیت حرارتی خروجی از یک فرمول ساده به دست می آید . این عدد برای هر دستگاه متفاوت است و به مساحت مکانی که می خواهیم مورد استفاده قرار دهیم بر می گردد .
اگر مکان بزرگ تر باشد باید ظرفیت حرارتی خروجی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد و طبیعتا اگر مکان کوچک تر باشد باید ظرفیت حرارتی خروجی مورد استفاده عدد کم تری باشد .

برای پیدا کردن و انتخاب دستگاه مناسب پکیج به صورت زیر ( گام به گام ) عمل می نماییم .

۱ – ابتدا ظرفیت گرمایی محل مورد نظر ( مساحتی که می خواهیم تحت پوشش پکیج باشد ) را به دست می آوریم . این کار از ضرب مساحت مفید ( قسمتی از مکان که تحت پوشش پکیج قرار می گیرد ، مثلا در یک واحد مسکونی ، سرویس بهداشتی و حمام را از متراژ حذف می کنیم ) در عدد ۱۲۵ کیلو کالری بر ساعت ( برای تهران ، باید در نظر داشت برای شهر های سرد تر این عدد بالا تر می رود ) به دست می آوریم .
۲ – عدد به دست آمده ( ظرفیت گرمایی ) را معمولا ۳۰ درصد بیشتر در نظر میگیریم ، یعنی عدد حاصل را ( هم به دلیل ضریب اطمینان تامین گرما و هم به علت استهلاکی که دستگاه در طول زمان پیدا می کند ) در ۱/۳ ( یک ممیز سه ) ضرب می کنیم .
عدد حاصل ظرفیت گرمایی مورد نیاز می باشد .

۳ – حالا به عدد ظرفیت حرارتی خروجی نوشته شده در کاتالوگ مدل های مختلف پکیج ها رجوع می کنیم . در کاتالوگ مدل های مختلف (در قسمت ظرفیت گرمایی خروجی ) به دنبال عددی می گردیم که به عدد به دست آمده از فرمول نزدیک باشد .

( باید در نظر داشت که ۳۰ درصد عدد ظرفیت گرمایی پکیج بالاتر در نظر گرفته شده است ، پس اگر ظرفیت حرارتی خروجی موجود در کاتالوگ کمی کم تر از عدد به دست آمده از فرمول باشد ، مشکلی نخواهد داشت ) .
توصیه می شود در موقع خرید از برند های معتبر خریداری انجام شود . و هم چنین مراحل ضمانت طبق روال انجام گیرد تا در صورت بروز مشکل کالا تحت ضمانت باشد .

سیستم گرمایش از کف

برای این که گرمایش مناسبی از کف داشته باشیم ، باید موارد متعددی به درستی انجام شود تا نتیجه مد نظر حاصل گردد . برای داشتن یک سیستم گرمایش از کف باید موارد زیر را به درستی اجرا کرد :

نقشه سیستم گرمایش از کف :

در ابتدا باید مهندس طراح یک نقشه شامل جزییات و منطبق با منطقه و هم چنین متناسب با متریال مصرفی در کف سازی ارائه دهد . در این نقشه باید ارتفاع هر لایه و متریال مصرفی هر لایه کاملا مشخص باشد .

سطح تراز :

در کف سازی که روی آن قصد داریم سیستم گرمایش از کف اجرا کنیم باید حتما چک کنیم که سطح کاملا تراز باشد و فاقد هر گونه شیب ، تو رفتگی یا بیرون زدگی ( برآمدگی ) باشد .
معمولا در گام بعد فوم یا عایق مناسب دیگری استفاده می شود . هدف از اجرای این لایه جلوگیری از انتقال گرما به پایین و هم چنین نگه داری مناسب از لوله ها می باشد .
در مرحله بعد لوله گذاری انجام می شود .

باید توجه داشت لوله های گذاشته شده بر روی عایق یا با گیره ثابت نگه داشته می شوند و یا توسط عایق هایی مانند شانه تخم مرغی از قبل برای ثابت نگه داشتن لوله ها تعبیه شده اند .
لوله گذاری باید به صورت یک تکه انجام شود و نباید به بهانه ترک خوردن یا تمام شدن لوله وصله زده شود .
باید مکان مناسبی برای جای گذاری کلکتور ( شیر های رفت و برگشت ) در نظر گرفت و لوله ها را به کلکتور متصل نمود .
پس از این مرحله و اتصال کلکتور به سیستم گرمایش

 ( پکیج ) باید تمامی لوله ها و شیر ها تحت تست قرار گیرند . در هنگام تست باید کل اتصالات و لوله ها را چک نمود که نشتی یا ترک خوردگی نداشته باشند .
در صورت نشتی شیر ها ، حتما باید شیر مورد نظر آب بندی شود و در صورت ترک خوردگی هر کدام از لوله ها باید لوله تعویض گردد .
پس از مطمئن شدن از صحیح کار کردن سیستم ، می توان لایه بعد را روی کف سازی اجرا نمود .
مجموعه تخصصی آسمان آبی طراح و مجری کلیه سیستم های پکیج ،رادیاتو و گرمایش از کف می باشد .

” اولویت ما ، رضایت مشتری است “